4 ОПАСНИ ГРАДА ЗА ТУРИСТИ

снимка: © pixabay

1. Барселона, Испания

Барселона е един от най-красивите и посещавани от туристи градове в Европа. Той обаче е известен и като столицата на джебчиите. Там има хиляди от тях и те наистина много сръчни. След Барселона в класацията са Рим, Прага и Париж.

2. Кайро, Египет

Кайро е легендарен град и е в силен контраст с известните египетски курорти по отношения на почивката.

Първо – това е един от най-опасните градове в света за жените.

Второ – политическата ситуация е опасна и често има конфликти.

И накрая – вероятно стотици хора ще се опитат да те измамят, където и да отидеш. Най-популярният пример е, че качването на камила струва 5 долара, но слизането от нея – 50.

3. Патая, Тайланд

Яденето навън може да бъде игра на руска рулетка в Тайланд. Никога не знаеш, кога можеш да получиш хранително натравяне.

Това се случва най-често в Патая, много мръсен, но все пак популярен сред туристите град. Причина за натравянията обикновено са морските дарове, но могат да бъдат също месото и дори салатите.

Местните ядат всичко с много подправки, които убиват всички опасни бактерии. Туристите обаче обикновено ги отбягват. В резултат на това често се получават хранителни натравяния. За да си в безопасност в тази част на света, храни се като местните.

4. Неапол, Италия

Италианците казват, че Неапол е най-италианският град. Твърди се, че там е измислена и пицата.

Градът обаче винаги е бил опасен и има много джебчии. Местните често се движат със скутери и има вероятност отнякъде да профучи някой и да ти грабне чантата, преди да разбереш какво става.

Неаполските “бизнесмени” са също доста особени хора. Те могат да започнат да мият колата ти, без да си ги молил за това, след което да ти искат пари за услугата.

Неапол също така е доста мръсен град.

източник: papataci

ПРОЧЕТИ ОЩЕ