3 от най-добрите масла за кожа

снимка: © pexels

Масло от жожоба

снимка: © pexels

Технически то е восъчен естер, а не триглицерид като повечето масла, което означава, че е по-леко и по-малко мазно – както и некомедогенно. Маслото от жожоба има състав, подобен на този на човешкия себум, което го прави перфектно за хора, които имат кожа, склонна към акне. То помага за регулиране на производството на себум, което може да намали омазняването и запушването на порите, които допринасят за появата на акне. Също така е доказано, че помага за успокояване на екземи (благодарение на противовъзпалителните си свойства) богато е на антиоксиданти, което я прави универсален избор за всички типове кожа.

Арганово масло

снимка: © pexels

Изследванията показват, че локалното приложение на арганово масло подобрява еластичността на кожата и че то може да помогне за предотвратяване и намаляване на тъмните петна благодарение на високите си антиоксидантни свойства. Подходящо е за зряла кожа и е некомедонно.

Шипково масло

снимка: © pexels

Благодарение на високата си концентрация на витамин А, маслото от шипка понякога се нарича алтернатива на ретинола. Като добавим и високото съдържание на линолова киселина (важна мастна киселина), шипковото масло е добър избор срещу стареене.

източник: edna.bg

ПРОЧЕТИ ОЩЕ