10 актьори, които почти отказаха роли в емблематични филми, но промениха мнението си и спечелиха джакпота!

Ричард Гиър – Хубава жена

© Pretty Woman / Touchstone Pictures and co-producers

Ричард Гиър не е харесвал нито историята, нито героя си. Но филмовият режисьор Гари Маршал, който предлага тази роля на Гиър няколко пъти, не се отказа и залага всичко на Джулия Робъртс.

Кани двамата актьори да се срещнат с него и ги оставя насаме да говорят. Тогава Джулия Робъртс вади лист хартия казвайки: „Моля, кажете „да“. И актьорът се съглася. Така че, може да се каже, че той поема ролята заради Робъртс.

Ал Пачино – Кръстникът

© The Godfather: Part II / Paramount Pictures and co-producers

Актьорът харесва сценария на  „Кръстникът“, но искал да изиграе различен герой . Той смятал, че ролята на Сони е по-подходяща за него, отколкото ролята на Майкъл.

Но в крайна сметка той се съгласява с предложението на режисьора и получихме друга култова роля, изиграна от Ал Пачино.

Джим Кери – Как Гринч открадна Коледа

© How the Grinch Stole Christmas / Universal Pictures amd co-producers

Първоначално Джим Кери се съгласява да поеме ролята, но след това решава, че не може да се справи с тежкия грим и условията на работа. На снимачната площадка на филма Как Гринч открадна Коледа той  чувства, че не е гримиран, а погребан жив.

Актьорът бил готов да се откаже от ролята, но продуцентите намират специален треньор , който да научи Кери как да издържа на мъченията.

Питър Динклидж — Игра на тронове

© Game of Thrones / Home Box Office (HBO) and co-producers

Едва ли е възможно феновете на  Game of Thrones да си представят някой друг като Тирион Ланистър. Същото се отнася и за сценаристите на сериала, които искали Динклидж за тази роля. 

На актьорът му е трябвало известно време за да вземе своето решение , Той смятал , че ще трябва да носи дълга брада и островърхи обувки. Въпреки това, когато научава повече за историята и проучва героя си, казва своето Да.

Мишел Родригес – Бързи и яростни

© Furious 6 / Universal Pictures and co-producers

„ Бързи и яростни “ прави Мишел международно известна актриса, но първоначално тя искаше да откаже ролята. Начинаещата актриса смятала , че нейният герой не е достатъчно добре разработен и искала той да бъде пренаписан.

Продуцентите не се съгласяват с нейните искания, и ако нее било участието на Вин Дизел, Родригес вероятно е щяла да напусне проекта.

Ема Уотсън — поредица от филми за Хари Потър

© Harry Potter and the Goblet of Fire / Warner Bros. and cp-producers

Ема Уотсън вади късмет, когато съвсем малка изиграва ролята на Хърмаяни Грейнджър във филмовата поредица за Хари Потър . Интересно е, че тя искаше на напусне касовия проект след четвъртия филм и никога повече да не се завърне в емблематичната роля. В крайна сметка Уотсън решава да остане. Но тя не се отказва от целите си и получава бакалавърска степен по английска литература.

Крис Евънс — Отмъстителите

© Captain America: The First Avenger / Paramount Pictures and co-producers

 Оказва се, че актьорът не е искал да играе Капитан Америка във  филмите на Отмъстителите , защото се страхувал от медийното внимание.

Въпреки това следва съвета на майка си , която казва , че тази роля е страхотна възможност за него и ,че ако я приеме повече няма да се тревожи за плащането на наема.

Леонардо ди Каприо – Титаник

© Titanic / Twentieth Century Fox and co-producers

Едва ли някой може да си представи Титаник без Леодардо Ди Каприо. Актьорът се интересувал само от драматични проекти .

Режисьорът Джеймс Камерън обаче успява да го убеди да вземе ролята в  Титаник, а ние ще сме му вечно благодарни за това.

Дженифър Лорънс – Игрите на глада

© The Hunger Games: Catching Fire / Color Force and co-producers

Ако има родител, на който трябва да благодарим , че е убедил детето си да приеме роля, това е майката на Дженифър Лорънс. По това време актрисата имаше предимно роли в независими филми.

Тя вярвала, че историята е по-важна от бюджета и харесвала книгите за Катнис Евърдийн. И така, когато Дженифър отказва ролята в  Игрите на глада, майка и я нарича лицемерка. И Дженифър променя решението си.

Ема Стоун – Ла Ла Ленд

© La La Land / Summit Entertainment and co-producers

Стоун беше известна преди La La Land , но ролята в този филм и донесе Оскар за най-добра актриса. Всъщност Ема харесва проектът, но се страхува , че просто не е за нея във физически смисъл.

Тя правела шоу Кабаре на Бродуей докъто била болна и се опасявала , че няма да може да танцува и пее в 2 проекта едновременно. Но режисьорът Деймиън Шазел не се отказа. След като тя отказва ролята, той се среща с нея още веднъж и и показа на демо парчета. И накрая актрисата казва „да“.

източник:Bright Side

ПРОЧЕТИ ОЩЕ