ФРАНЦИЯ ЩЕ ПРИЕМЕ НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ ДО 2000 УКРАИНСКИ ВОЙНИЦИ

Снимка: EPA/БГНЕС

Франция ще приеме до 2000 украински войници за обучение.

Франция ще одобри на своя територия до 2000 украински бойци за образование, декларира френският министър на въоръжените сили Себастиен Лекорню в изявление за вестник “ Паризиен „, оповестено през вчерашния ден и представено от Агенция Франс Прес.
Войниците ще бъдат зачислени за няколко седмици към френски военни подразделения, като образованието им ще бъде на три стадия, изяснява министърът.
Първо ще преминат курс по обща бойна подготовка, след това по изисканите от Киев специфични умения като логистика и най-после образование по предоставената материална част.
Освен това Франция ще достави на Украйна системи за Противовъздушна отбрана “ Кротал „, прибави Лекорню, уточнявайки изказване от сряда на президента Еманюел Макрон.
По думите на министъра следва да бъде несъмнено какъв брой от 12-те системи “ Кротал „, с които разполага в този момент Франция, ще бъде пратени на украинската войска.
Пред “ Паризиен “ Себастиен Лекорню напомня, че от началото на спора Париж е пратил на Киев 18 гаубици “ Сезар “ и се готви да достави още шест, като разисква и доставката на ракетни установки “ земя-земя “ за залпов огън в отговор на молба от украинска страна, съобщи Агенция Франс Прес.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ