Франция: Ние не сме във война с Русия

снимка: © pexels

Спекулациите за съществуването на заплаха от ядрена война нямат основания, каза в петък говорителката на френското външно министерство Ан-Клер Лежандър.

„Разговорите за съществуването на ядрена заплаха нямат нищо общо с реалността“, каза тя по време на предаване на BFMTV, „Целта на този разговор е сплашване“., предаде TASS.

Лежандър отговори отрицателно на въпроса дали САЩ и европейските страни, са страни в украинския конфликт. „Ние не сме във война с Русия. Разпоредбите на международното право са доста ясни по този въпрос: военните доставки не се разглеждат като знак за участие в конфликта“, каза говорителката на френското външно министерство. „Ние предоставяме помощ на Украйна, за да може тя да се защити“, добави Лежандре.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова публикува в четвъртък в своя канал Telegram съобщение, в което изтъква, че изявленията на западните страни за предполагаема ядрена заплаха от Москва са фалшиви, Русия е против ядрена война. Захарова припомни скорошно интервю с руския външен министър Сергей Лавров, в което той подчерта, че ядрена война не може да бъде спечелена и никога не трябва да се води.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ