Украинският президент упрекна САЩ

снимка: Getty

Украинският президент Владимир Зеленски каза пред CNN , че Вашингтон не предоставя достатъчно подкрепа на правителството в Киев.

„Съединените щати помагат на Украйна, помагат много, но това не е достатъчно, за да спечелим. Надявам се, че доверието ми ще ускори тази помощ за Украйна“, каза Зеленски. „Ние искаме увеличаването на тази помощ – ние се борим за нашата земя, ние не искаме хора от различни страни да се бият за нашата територия. САЩ са световна икономика и могат да ни помогнат както с оръжия, така и с финанси.“

Освен това САЩ могат да влияят на решенията на европейските страни – това е и политическа подкрепа“, продължи украинският лидер., предаде TASS.

Той призна, че „някои страни в Европа искат баланс между Русия и Украйна“ и започна да подкрепя страната си „благодарение на помощта на САЩ“.

Зеленски също изрази надежда президентът на САЩ Джо Байдън да посети страната му.

„Бихме се радвали да видим президента Байдън в Украйна. Чух, че той е подкрепил идеята. Има някои моменти за сигурност, които пречат на посещението му, разбираме това“, каза украинският президент. „Наистина мисля, че това би помогнало на украинците. Украинците подкрепят Съединените щати, доверието на украинците в Съединените щати е много високо, както и в Обединеното кралство, Полша и балтийските държави.“

ПРОЧЕТИ ОЩЕ