Убиха полицай при престрелка край Елхово

снимка: news

Един полицай е убит при престрелка в района на Елхово, в близост до границата ни с Турция, съобщи „Нова телевизия„. Стрелбата между неизвестни извършители и пограничен патрул е станала в гориста местност в нощта срещу вторник. По непотвърдена информация става дума за престрелка с мигранти или трафиканти. Извършителите са избягали.

Около 20:35 ч. в понеделник вечерта неизвестен стреля по наряд на „Гранична полиция“ и военнослужещ, който охранява границата в района на село Голям Дервент. В резултат на произведените изстрели служителят на „Гранична полиция“ е починал на място, а служителят на МО е успял да се оттегли от мястото и не е пострадал. Незабавно към мястото на инцидента са насочени най-близко намиращите се гранични полицаи.

При техния обход на местността не са открити нелегални имигранти. Кметският наместник на с. Голям Дервент Иван Франсъзов посочи пред БНТ, че почти всеки ден от тук преминават мигранти, които не създават напрежение сред местното население.

За инцидента са уведомени турските гранични власти, като е направена среща на линията на държавната граница, с цел установяване и задържане на извършителя. Предполага се, че извършителят е на турска територия. Изпратените наряди не са установили незаконни мигранти в района.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ