Тъмната страна на живота в чужбина

снимка: © unsplash

Преместването в чужбина изисква огромна енергия, оптимизъм, самочувствие и независимост, което може би е причината онези, които имат нагласа да предприемат международен ход, първоначално да реагират, като се опитват да премахнат симптомите на депресия или тревожност.

Въпреки че преместването в друга страна е едно от най-приключенските житейски решения, които можете да вземете, то идва с дълъг списък от стресови фактори. В допълнение към културните промени и езиковите бариери, от емигрантите често се изисква да разчитат в голяма степен на местните жители, за да им помогнат да се ориентират в най-простите задачи – от закупуването на лекарства в аптеката до подписването на договор за наем – нещо, което с течение на времето може да увреди чувството за компетентност.

50% от хората са изложени на висок риск от развитие на тревожност и депресия.

снимка: dailysabah

Базираното в САЩ проучване водено от д-р Шон Труман от Truman Group, фирма, която предоставя консултации за психично здраве на емигранти, изследва хора пребиваващи и работещи в страни по целия свят в продължение на поне шест месеца.

Американските емигранти са били 2,5 пъти по-склонни да развият интернализиращо поведение и злоупотреба с вещества, отколкото американците, които не са се преместили в чужбина, установи изследването.

„Проблемите с интернализирането с висок риск са свързани и с по-високите нива на неудовлетвореност от работата, брачните отношения, семейните отношения и работата“, се казва в проучването.

източник: dailysabah

ПРОЧЕТИ ОЩЕ