Турция вижда възможности за сътрудничество с България в автомобилния сектор

снимка: dariknews

Политическите отношения между Турция и България са много добри за момента и това ще се отрази и на бъдещата ни дейност, каза турският заместник-министър на промишлеността и технологиите д-р Четин Али Дьонмез на международния бизнес и инвестиционен форум, организиран от Българската агенция за инвестиции (БАИ). Той подчерта, че откриването на нови самолетни линии и гранични пунктове е от полза на двете страни, които имат добро сътрудничество и в други сфери, включително в сферата на културата, спорта и др.

Дьонмез съобщи, че обемът на турския износ към България продължава да се увеличава и се очаква тази тенденция да се запази и през 2023 г. 

Като конкретна сфера на сътрудничество заместник-министърът посочи автомобилния сектор. „Търсим възможности за сътрудничество с България за производството на турския автомобил ТОГГ“, каза той.

Дьонмез спомена още, че 42 болници в Турция са акредитирани по най-висока международна категория, а Турция е открита за сътрудничество и в областта на балнеолечението. 

Като област, в която още има какво да се направи, турският зам.-министър на промишлеността посочи митническото сътрудничество.

Той благодари на българските представители и в частност на изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции Богдан Богданов за организирането на днешното събитие, предаде БТА.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ