Турският министър на отбраната прелетя с F-16 над Егейско море

© Getty Images 

Турският министър на отбраната Хулуси Акар прелетя днес с изтребител Ф-16 над северната част на Егейско море, съобщава в. „Катимерини“.

По време на полета Акар отдаде почит на Мемориала на мъчениците от Чанаккале, военен мемориал в памет на около 253 000 турски войници, участвали в битката при Галиполи.

Ще се опитаме да оправдаем (наследството) на нашите мъченици, особено на мъчениците, които лежат в Чанаккале, и ще продължим борбата си в духа на Чанаккале, заяви Акар в радиосъобщение.

По-рано днес Акар отново повтори твърденията на Турция, че гръцки ракети земя-въздух С-300, разположени на остров Крит, са били използвани за радиолокационно прехващане на турски военни самолети на 23 август, докато са изпълнявали разузнавателна мисия в международното въздушно пространство.

Той предупреди, че Анкара ще продължи да реагира на „дързостта“ на Атина.

Винаги сме отговаряли на тази дързост на Гърция и ще продължим да го правим, заяви той по време на военна церемония в окръг Ескишехир.

Акар заяви още, че Анкара очаква от съюзниците си в НАТО обективна оценка на действията на Гърция в Егейско море спрямо турските изтребители Ф-16.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ