Тръмп се съюзява с Путин срещу Байдън

снимка: © pixabay

Президента на Русия Владимир Путин бе призован от бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, да оповести всяка информация, която има за семейството на Джо Байдън, пише Си Ен Ен.

В интервю за JustTheNews 45-ият президент изтъкна недоказано твърдение, свързано с бизнес отношенията на Хънтър Байдън в Русия и помоли Путин да предостави всякаква информация, която би могло да има. Не е ясно дали съществуват някакви материали, или дали Кремъл има достъп до тях

предаде: novini.bg

„Мисля, че Путин ще знае отговора на това и смятам, че трябва да го знаем“, каза Тръмп, имайки предвид възможните сделки на Хънтър Байдън в Русия.

Хънтър Байдън е бил добре платен за консултантска работа, която е извършвал в чужди страни, включително Украйна и Китай, докато баща му – президентът Джо Байдън – е бил вицепрезидент. Министерството на правосъдието води текущо наказателно разследване за тези сделки и потенциални финансови престъпления.

Въпреки това, доказателства за твърденията на Тръмп не се появиха. Според бившия американски президент семейство Байдън е било замесено в корупция и са повлияли на политиката на САЩ за лична изгода. Хънтър Байдън отрече да е извършил неправомерни действия.

Тръмп уверява, че съпругата на един московски кмет е дала 3,5 милиона долара на Хънтър Байдън и неговото „семейство“. „Това са много пари. Тя му е дала 3,5 милиона долара и според мен Путин знае какъв е отговорът тук. Мисля, че той би трябвало да го съобщи публично“, каза Тръмп. „Според мен би трябвало да знаем този отговор“, добави той.

По време на предизборен дебат Тръмп вече попита Джо Байдън „защо, интересно, жената на кмета на Москва е дала на вашия син 3,5 милиона долара“. „Не е вярно“, отвърна тогава демократът.

В миналото Тръмп обвиняваше Джо Байдън, че е издействал уволнението на украински прокурор, за да защити от разследване за корупция газовото предприятие „Бурисма“, защото синът му тогава бе в управата на фирмата.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ