Старчески домове крият покойници, за да им вземат пенсията

снимка: © pixabay

Фрапиращите случаи с покойници са ежедневие. За три  необичайни случки в Пловдивско през последните две години съобщи „Марица“.

При единия близки са преправили датата на съобщението за смърт, като са сложили дата с 5-7 дни напред. През това време, в което са си дали нелегална преднина, близки са прехвърлили къщи и коли, след което се разразил страшен семеен скандал.

При втория случай старчески дом държал починал пенсионер седмица, за да може да му вземат пенсията. Близките научили за смъртта едва след като парите вече били преведени към дома. Подобни случки има и в семейна среда, когато децата на починалия родител го държат по 10 дни, за да могат да вземат пенсията.

Третият случай пък касае фалшива тревога. На телефона на полицията бил подаден сигнал за починал човек., съобщават новините. Към адреса отиват и лекари да констатират смъртта. Сигналът дошъл от съседи и гласял, че се но​си зловонна миризма и че най-вероятно човекът е починал поне от седмица. 

На място пристигат униформените и виждат, че човекът е жив и здрав, никой не го е виждал, защото не е излизал от вкъщи. Миризмата пък дошла от кожа, която дядото опънал да съхне. По ирония на съдбата старецът починал 10 дни след случката. 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ