Служител на „синята зона“ в Кърджали извърши въоръжен грабеж

снимка: btvnovinite

Служител на „синята зона“ в Кърджали извърши въоръжен грабеж на търговски обект, в който се събират такси от платеното паркиране  в Кърджали. 

Грабежът е станал в 1:00 часа след полунощ, а 20 минути по-късно извършителят е задържан в опит да избяга от града.

Маскиран и въоръжен с газов пистолет, мъжът влиза в търговския обект, точно преди продавачката да затвори, разказа нейна колежка пред bTV.

“Влезнал вътре, тя помислила, че е клиент и щяла да каже, че затваря. Tой обаче заявил, че това е обир . В началото си е мислела, че е майтап и не се е изплашила, но после се е панирала. натиснала е паник бутона и е позвънила на телефон 112″, разказа Галина Терзиева.

С оборота от 450 лева, мъжът се качил в такси в опит да избяга, но полицията вече бил завардила изходите на града. Мъжът е задържан минути след грабежа.

„В лицето е открито газов пистолет и маска, с която е извършил обира. Мъжът е с психично заболяване. Съдебно-психиатрична експертиза ще покаже дали може да носи наказателна отговорност. Проверката е показала, че той е собственик на газовия пистолет“, коментира Никола Палахутев, началник на полицията в Кърджали.

„Няма способ, ако има данни, че деецът е психично болен или пък е осъждан, да му бъде отнето оръжието“, посочи Петя Чотрова, зам.-районен прокурор на Кърджали.

Мъжът работи към „синята зона“ в Кърджали на изпитателен срок от два месеца. След  извършеното от него, вече е уволнен.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ