Сирени за предупреждение за въздушна атака се включиха в южната част на Израел

снимка: podtepeto

Системите за предупреждение за въздушно нападение се включиха в ранните часове на неделя в южната част на Израел, според публикация на пресслужбата на израелската армия в нейния акаунт в Twitter., съобщават ТАСС.

„Сирени звучат в Южен Израел“, се казва, без да се предоставя допълнителна информация.

Пресслужбата на израелската армия съобщи миналия петък, че армията е започнала да нанася удари по цели на групировката „Ислямски джихад“ в ивицата Газа в операцията под кодовото име „Зазоряване“.

Според изчисленията на израелската армия около 15 радикали, включително командир на група в северната част на Газа, са били убити при първата серия от удари. По време на втория етап от ударите израелските сили за специални операции и артилерия удариха шест военни цели на Ислямски джихад и тяхната ракетна установка в палестинския анклав.

Израелският министър на отбраната Бени Ганц подписа заповед на 5 август за набор до 25 000 войници от резерва за „оперативни цели“. Началникът на Генералния щаб на Армията на отбраната на Израел Авив Кочави разпореди да се приведат войските в извънредна готовност и да се отвори главният команден пункт на фона на ситуацията около ивицата Газа, допълва пресслужбата на армията.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ