СЗО: Никакво екранно време на деца под 24месеца

снимка: © pixabay


Отвсякъде ви натякват, че трябва да ограничите достъпа на детето ви до новите технологии? Да, понякога това може да бъде наистина досадно, но в никакъв случай не е нещо, към което трябва да подхождате с пренебрежение.

Знаем, че понякога ролята на родител може да бъде изтощителна. Никоя друга „професия“ не изисква толкова енергия, тъпрение, концентрация и жертвоготовност. Обедната почивка е мираж, а когато можете да откраднете поне малко време за себе си, никога не знаете откъде може да ви се стовари поредното извънредно предизвикателство.

И така, откривате смартфона или таблета – магическото устройство, което може да накара детето ви да стои мирно и кротко в продължение на часове. Скъпи родители, колкото и да е изкушаващо, бъдете наясно, че това определено не е най-доброто решение, особено в дълготраен план. 

Редица проучвания доказват, че продължителното стоене пред телевизор, смартфон, таблет или лаптоп може да доведе до сериозно увреждане на зрението.

От Световната здравна организация съветват да не разрешаваме никакво екранно време на деца под 24 месеца.

За деца между 2 и 5 години е препоръчително да прекарват не повече от час време пред телевизора на ден (в най-добрия случай в присъствието на родител).

източник: mama

ПРОЧЕТИ ОЩЕ