СЕВЕРНА КОРЕЯ: 232 000 случая на треска през последния ден

снимка: glasnews

Властите на Северна Корея регистрираха 232 000 случая на треска на фона на огнището на коронавирус в страната, като общият брой на тези случаи от края на април в момента възлиза на 1,72 милиона, съобщи южнокорейската информационна агенция Yonhap, цитирайки KCNA., предаде TASS.

Малко повече от 1 милион пациенти вече са се възстановили, докато в момента се лекуват около 1 691 000. Шест пациенти с треска починаха през последния ден, което доведе до официалния брой на смъртните случаи на 62. Поне един от тези лица преди това е бил диагностициран с омикронен щам на новия коронавирус.

Както Yonhap съобщи по-рано с позоваване на южнокорейски експерти, официалната статистика на Северна Корея предоставя само броя на хората със симптоми на треска, вероятно поради липса на оборудване за масови тестове за COVID-19.

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун председателства заседание на Политическото бюро на Централния комитет на управляващата Работническа партия за справяне с кризата. Той отбеляза „незрялост в капацитета на държавата за справяне с кризата“ в ранните етапи, като добави, че слабият отговор е разкрил „уязвими точки“ в работата на правителството.

На 12 май KCNA съобщи, че Северна Корея е открила първия си случай на варианта BA.2 Omicron, известен също като стелт Omicron.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ