САЩ: Републиканците започват разследване срещу Twitter и Facebook

снимка: © pixabay

Републиканците от Съдебната комисия на Камарата на представителите на САЩ започнаха разследване срещу Twitter и Facebook. Разследването е започнато заради решението, взето от собствениците на сайтовете през

2020 г., да цензурират разпространението на медийни публикации относно съобщения на Хънтър Байдън – син на тогавашния кандидат за президент Джо Байдън.

„Републиканците в съдебната система започват разследване на Twitter и Facebook след нови доклади за лаптопа на Хънтър Байдън“, заявиха депутатите в акаунта си в Twitter.

Преди изборите през 2020 г. The New York Post публикува материал, базиран на поверителната кореспонденция на Хънтър Байдън, съобщават TASS според медиите кореспонденцията, за която се твърди, че е получена от лаптопа на Хънтър Байдън, сочи, че той се е стремил да използва офиса на баща си в свои бизнес интереси. Тогавашният кандидат за президент Джо Байдън твърди, че Русия е замесена в разпространението на тази информация. По това време Twitter и Facebook взеха решение да потиснат разпространението на тази информация под различни предлози.

През март New York Times публикува друга статия, в която се казва, че поне част от кореспонденцията е била открита от федералните следователи.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ