Русия ще съдействие при евакуацията на чуждестранни граждани от Мариупол

снимка: debati

Руския президент Владимир Путин ще окаже съдействие по искане на турския президент Реджеп Ердоган при евакуацията на чужди граждани, които са заложници от националисти в Мариупол, каза в неделя началникът на Националния център за контрол на отбраната на Русия генерал-полковник Михаил Мизинцев. , предаде TASS.

Според Михаил Мизинцев Русия остава бдителна за хуманитарните инициативи от други страни и международни организации.

„В съответствие с искането на президента на Република Турция към президента на Руската федерация Владимир Владимирович Путин, беше взето решение за оказване на пълно съдействие при евакуацията на чужди граждани, държани като заложници от останалите бойци от националистически батальони. в определени райони на Мариупол“, отбеляза Мизинцев.

Генерал-полковникът посочи, че Русия полага координирани усилия за евакуация на цивилни и чужденци от опасните региони на Украйна. „За тази цел непрекъснато си сътрудничим с ООН, ОССЕ, Международния комитет на Червения кръст и други международни организации“, подчерта той.

На 2 април турският министър на националната отбрана Хулуси Акар заяви, че Анкара може да осигури корабна подкрепа за евакуацията на цивилни и ранени в Мариупол.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ