Русия предупреждава: Планират се провокации на-най свещеният празник

снимка: © pixabay

Киев, подкрепен от Запада, планира да организира провокации, включващи обстрели срещу православни църкви в редица украински региони през Великденската нощ, каза в понеделник ръководителят на Националния център за управление на отбраната на Русия генерал-полковник Михаил Мизинцев., предаде TASS.

„Според достоверна информация режимът в Киев, подкрепен от редица западни страни, завършва подготовката за измислени провокации, включващи много жертви в Запорожката, Николаевската, Одеската, Сумската и Харковската области“, каза Мизинцев, който ръководи междуведомствения координационен център на Русия. за хуманитарна реакция в Украйна.

По думите му националистическите батальони са сформирали над 70 мобилни групи на камиони и високопроходими автомобили, оборудвани с минохвъргачки. Мизинцев отбеляза, че тези групи „имат задача да обстрелват православни църкви във Великденската нощ за да обвинят руските войски за извършването на масови убийства на цивилни на този свещен празник“, подчерта генералът.

Мизинцев добави, че Киев също се е опитал да ангажира западни репортери, за да покажат „зверствата, извършени от руснаци“ и „своевременно да разгласяват“ фалшиви истории. „Плановете на украинските власти да организират подобни провокации ясно показват, че те изобщо не се интересуват от собствения си народ“, подчерта ръководителят на Националния център за управление на отбраната на Русия.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ