ПОСЛАНИК: Вашингтон продължава да „налива масло в огъня“

снимка: quora

Руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов каза в Понеделник, че американска военна помощ за Киев на стойност 1 милиард долара потвърждава, че САЩ не възнамеряват да съдействат за мирното уреждане на кризата в Украйна, а искат да удължат конфликта.

„Вашингтон продължава да „налива масло в огъня“ на украинския конфликт. Отпускането на допълнителни 1 милиард долара за тези цели потвърждава, че Съединените щати не възнамеряват да се вслушват в разума и няма да допринесат за мирното уреждане на конфликта. На този фон особено цинични изглеждат изявленията на представители на администрацията, че доставката на отбранителна продукция ще засили позициите на Киев на „вероятната“ маса за преговори. Не е ясно как по принцип може да се говори за диалог в условия, когато единствената цел на Съединените щати е да удължат конфликта колкото е възможно повече“, каза руският пратеник, цитиран от пресслужбата на посолството в неговия канал Telegram.

Той подчерта, че „неограниченото изпомпване на Украйна с оръжие все повече предизвиква безпокойство в самите Съединени щати., предава ТАСС.

Американски експерти, колумнисти на водещи издания и обикновени граждани се чудят: колко помощ достига до местоназначението си? Има много доказателства за измамни схеми по време на транспортирането на отбранителни продукти. Това доказва, че става все по-трудно да се премълчават пагубните аспекти на военната помощ за Киев.“

Според дипломата „някои от американските оръжия все още се озовават на фронтовата линия. Бойците на Зеленски ежедневно нанасят смъртоносни удари по жилищни райони на градове в Донбас. А сега те също така излагат цяла Европа на изключителна опасност, като атакуват „Запорожка АЕЦ. Надяваме се, че тези факти ще отворят очите на гражданите на САЩ възможно най-скоро и те ще разберат кого точно подкрепя страната им“.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ