Полша праща войски към границата с Украйна

снимка: skafeto

Полските медии публикуваха кадри, на които се вижда как армията на страната започва да пренасочва оборудване към Пшеводов – градът, в който вечерта на 15 ноември паднаха две ракети и убиха двама полски граждани.

Полското правителство заяви, че бойната готовност на някои полски военни части е повишена. На мястото на експлозията работят специални служби.

Говорителят на полското правителство Пьотр Мюлер заяви, че Варшава проверява дали да активира член 4 от Договора за НАТО, който свиква всички членове на алианса за консултации по въпросите на сигурността. На брифинг той заяви, че засега няма да бъде оповестявана друга информация.

Както вече съобщихме, две ракети паднаха в Любелското воеводство във ферма на 65 км от границата с Украйна. При удара са убити двама души. Полският министър-председател Матеуш Моравецки свика спешно Комитета за национална сигурност и отбрана към Министерския съвет.

Един от първите, които реагираха на инцидента, беше украинският президент Володимир Зеленски, който подчерта, че руският терор не се ограничава до границите на Украйна.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ