Пентагонът ще обучава бивши афганистански пилоти за изпращане в Украйна

снимка: wikipedia

Пентагонът ще обучава бивши афганистански пилоти в Калифорния, за да ги изпрати в Украйна през Полша, каза военно-дипломатически източник пред ТАСС в понеделник.

„Както знаем, Пентагонът започна да набира бивши афганистански пилоти, които избягаха в САЩ заедно с американците преди година. Обучението им сега започва в Калифорния с планове всички те да бъдат изпратени в Украйна през Полша след това“, каза източникът.

Според източника става въпрос не само за бившите пилоти, но и за други афганистанци, служили в специални части. Предлага им се също да преминат обучение и да подпишат договор, който предвижда последващо изпращане в зоната на бойните действия в Украйна“, уточни източникът.

Според него тези мерки няма да повлияят на резултата от специалната военна операция на Русия в Украйна. „Всички тези истерични опити за „запушване на дупки“ само донякъде ще отложат военната катастрофа на киевския режим и политическата на неговите спонсори във Вашингтон. Но те няма да повлияят на крайния резултат“, отбеляза източникът.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ