ОПАСНО! Лукашенко заговори за трета световна война!

снимка: © enet

Предложението на Полша за изпращане на западен мироопазващ контингент в Украйна ще доведе до Трета световна война. Това предупреди президентът на Беларус Александър Лукашенко, цитиран от ТАСС.

„Виждате ли, тези поляци, те са луди, те вече предлагат: Хайде да създадем мироопазващи сили от 100 хиляди души и да го вкараме през Лвов в Украйна. Разбирате ли, че това е Трета световна война? И мислите ли, че ще останем настрана?“ – каза Лукашенко.

Той също заяви, че ситуацията е много сериозна и напрегната. „Просто ще ни стъпчат“, отбеляза Лукашенко. „Или мислите, че пак ще тичам напред с автомата? Не, момчета. Ако искате да имате държава, трябва да се вкопчите в нея със зъби и да се държите. По-добре без автомат, така че положението е много сериозно, много напрегнато, трябва да разберем това.“

Изявлението на Лукашенко е по повод намеренията на Варшава на инициира изпращането на мироопазваща мисия на НАТО в западните региони на Украйна. Полският президент Анджей Дуда планираше да представи предложението си на президента на САЩ Джо Байдън на следващата среща на върха на НАТО.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ