Мъск търси по-ниска цена за Twitter

снимка: © pixabay

Американският милиардер Илон Мъск, който е в процес на придобиване на Twitter, избира да намали цената на първоначално обявената сума от 44 милиарда долара, съобщи агенция Bloomberg във вторник., предаде TASS.

Според новинарската агенция „Илон Мъск подклажда спекулациите, че може да се стреми да предоговори поглъщането си на Twitter., заявявайки, че жизнеспособна сделка на по-ниска цена не би била „изключена““.

Миналия петък Мъск обяви, че сделката за покупка на компанията е спряна в очакване на потвърждение на данните за броя на фалшивите акаунти в социалната мрежа.

„Сделката с Twitter временно е задържана в очакване на подробности, подкрепящи изчисленията, че спамът и фалшивите акаунти наистина представляват по-малко от 5% от потребителите“, каза Мъск на страницата си в Twitter.

На 25 април ръководителите на Twitter обявиха, че Мъск ще придобие компанията за 44 милиарда долара. Според Комисията за ценни книжа и борси на САЩ, ако милиардерът реши да прекрати споразумението, той ще трябва да плати глоба от 1 милиард долара на компанията. Ако Twitter инициира разпадането, Мъск ще получи обезщетение. Крайната дата за приключване на сделката е определена за 24 октомври 2022 г.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ