Мъж спа в задния двор на Киану Рийвс

снимка: esquire

Киану Рийвс е издействал ограничителна заповед срещу мъж, за когото се твърди, че е извършил редица нежелани посещения в дома му – включително е спал в задния му двор, съобщи Sky News.

Холивудската звезда от “Матрицата” заяви, че случилото се го кара да се чувства „изключително разтревожен, раздразнен и разстроен“.

В съдебни документи, с които разполага информационната агенция PA, Рийвс твърди, че 38-годишният Брайън Кийт Диксън е посетил имота му в Лос Анджелис шест пъти. Това се е случвало между ноември миналата година и януари 2023, по показания на Рийвс. 

Документите също така посочват, че по време на второто посещение Диксън е оставил раница със „странни“ предмети, включително комплект за ДНК тестове.

Диксън нарича себе си в социалните медии “Джаспър Кийт Рийвс”, очевидно заради свое убеждение, че той и Рийвс са роднини, пише „Дарик“. 

В изявление актьорът каза: „През последните няколко месеца имаше множество инциденти, при които ответникът посети дома ми без покана, нахлу в имота ми, потърси достъп до дома ми и се опита да се свърже с мен.

Разбрах, че има текущо наказателно разследване срещу ответника поради обезпокоителното му поведение. Неговите смущаващи и заплашителни действия продължават и ме карат да бъда значително обезпокоен, раздразнен и разстроен, включително защото искам да защитя моя партньор и приятели, които живеят или прекарват известно време в моя дом“.

Временната ограничителна заповед е издадена до 24 февруари – датата на съдебното заседание по въпроса.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ