Мистерията Царичина: Разкритията на баба Ванга

снимка: marica

През 1990 година, по заповед на Генералния щаб на Българската армия, започват разкопки в село Царичина. Изпратена е информация от извънземна цивилизация, според която там се намира гробницата на първото същество, живяло някога на Земята.

Мястото на разкопките става секретен военен обект, на който работят само екстрасенси и висши офицери. Те виждат странни летящи обекти, загадъчни светлини и поддържат контакт с извънземните. Участниците в операцията настояват изследването на царичинската дупка да продължи. Учените вярват, че военните са били подведени от екстрасенсите.

На 6 декември 1990 година в центъра на селото спират военни автомобили и багер. За няколко часа на това място е изкопана дупка с дължина 15 метра и дълбочина 2 метра и половина. Селяните дори не подозират, че по заповед на Генералния щаб на Българската армия военните търсят в Царичина съкровището на цар Самуил.

Преди няколко години над разкопките в Царичина се появяват странни виолетови светлини.

Предсказание на Баба Ванга обяснява за какво става дума.

Според очевидци виолетова светлина излиза от мястото, където някога военните копаеха в дирене на извънземен разум. Край мистериозната дупка са забелязвани и хора със странни уреди в ръце. Възможно е любители уфолози да измерват радиацията на обекта, търсейки сигнали за присъствието на чужди цивилизации.

Днес дупката е консервирана и в нея никой не би могъл да проникне. Входът на гигантския ров е затрупан с камъни, върху които е излята масивна бетонна плоча. 

1990 година Военните вярвали, че в дупката ще намерят информация за извънземна цивилизация. Там уж се намирала гробницата на първото разумно същество, живяло някога на Земята. Мястото получило статут на секретен обект, на който работели само екстрасенси и висши офицери.

Единият от контактьорите в екипа – Димитър Сираков, сънувал, че с колегите му трябва да отидат на среща с Ванга. В Генералния щаб на армията се съгласили, че авторитетът и възможностите на пророчицата ще помогнат на работата в секретния обект. Генерал Динев и екстрасенсите Елисавета Логинова и Сираков тръгнали за дома на петричката врачка.

Тя ги посрещнала, сякаш отдавна ги е очаквала.

Обърна се към генерал Динев и каза: „Абе, Любчо, какво търсите там? То е ни маж, ни жена, жута маймуна, за какво ви е?“. И за нас това беше доказателство, че не грешим. Ванга отгатна също, че сме стигнали някъде около стотния метър, защото ни беше помолила да ѝ занесем част от пръстта. Когато се върнахме, премерихме – 99,8 беше метражът“, разказва екстрасенската Елисавета Логинова.

Според Логинова при разкопките се установило, че тунелът в Царичина бил всъщност на много-много години. И действително, изравяйки пръстта, военните се натъкнали на добре оформени стени. По думите на Логинова издирваното съществото било двуполово и високо около два метра и половина.

По онова време министър на Отбраната бил Димитър Луджев. Днес той отрича да е съдействал за разработването на Царичината дупка.

Пояснява дори, че е спрял naрите за обекта. „Никога не съм участвал във финансирането – споделя Луджев. – Аз дори бях министърът, който преустанови финансирането. Направи се инвентаризация, преглед на бюджета. Установих, че се работи по някаква прословута дупка. Тогава поканих ген. Динев ., който се занимаваше с Царичина. Също и предишния началник на Генералния щаб Радню Минчев. Попитах ги: „Какво става?“.

Те ми докараха екстрасенси да правят сеанси пред мен. Показаха ми и едни книги, изписани уж под диктовката на извънземни сили. Развиха тезата, че Царичина е място за връзка с чужда цивилизация. Копаело се по-посока на някакъв кивот, в който едва ли не се намирали скрижалите на нашето минало и бъдеще.

Забраних да се използват държавни средства и муниции за дупката. Казах на ген. Динев и на останалите, че ако искат да си работят там, да продължават на доброволни начала. Двете книги със странните йероглифи и записи, които ми бяха представени, ги изпратих в Израел с наша делегация. В Израел има голям център по криптография, но и тамошните специалисти бяха безпомощни да направят каквото и да е по разкодирането.

След февруари-март 1992 г. няма никакви действия в Царичината дупка. Нито съм ходил там, нито съм участвал в разработването й. Божидар Димитров говори глупости, че сме били изхарчили и присвоили милиони за дупката“.

Съществува версия, според която първоначално военните са търсели в Царичина съкровището на цар Самуил. За скритите под земята несметни богатства на бившия български владетел алармирал генералния щаб на армията асансьорният техник Димитър Кекеменов. Човекът сънувал, как Раковски му подшушва мястото, където е закопано златото. Като доблестен гражданин, на сутринта се явил пред висшите офицери и им разказал видението си.

Впоследствие, когато в експедицията се включили и екстрасенси, военните променили целта си в Царичина. Прекратили търсенето на съкровище и се заели с далеч по-мащабната задача – издирването на чуждоземен разум.

Има и далеч по-прозаична версия. Според нея в Царичината дупка са заровени ядрени бойни глави, бракувани след напускането ни на Варшавския договор. Диренето на извънземни било само слух, пуснат от тогавашното ръководство на армията за заблуда на населението. Иначе щяло да има бунтове на местните жители срещу застрашаващото живота им сметище.

източник: edna

ПРОЧЕТИ ОЩЕ