Медведев сравнява идеите на Зеленски с тези на Хитлер

снимка: aussiedlerbote

Изявленията на украинския президент Владимир Зеленски за държане на цялото руско население отговорно за специалната военна операция звучат като идеи на Адолф Хитлер, каза във вторник заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев., предава ТАСС.

„Адолф Хитлер беше последният човек, който се опита да приложи подобни идеи срещу цяла нация. Има ли още въпроси относно природата на украинските власти?“ Това написа Медведев в канала си в Telegram.

По-рано Зеленски каза, че западните страни трябва да забранят на всички руснаци да влизат на своя територия. Според него „най-важните санкции са затварянето на граници, защото руснаците отнемат земя, която е чужда“. Следователно руснаците уж „трябва да живеят в свой собствен свят, докато не променят философията си“, твърди той.

Според Зеленски тази мярка трябва да важи дори за онези руски граждани, които са напуснали страната си в знак на протест срещу действията на властите. Според него е възможно да се „подведе под отговорност цялото население“ на Русия.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ