Лечебните свойства на Серапептаза

снимка: © pixabay

Серапептаза е чуден лечебен ензим, за който почти никой не знае. Той представлява протеолитичен ензим, намиращ се в копринените буби. Ензимът успешно лекува редица възпаления, белези, образуване на кръвни съсиреци, кисти, артериална плака и възпаления във всички форми.

Лекарите в Азия и Европа предписват serrapeptase за лечение на различни форми на възпаления през последните 30 години, но в България все още употребата на този ензим е слабо разпространена.

Силата на лечебния ензим е популяризирана в Европа от немския лекар д-р Ханс Нийпер, който го използва за лечение на своите пациенти при много различни хронични болкови и възпалителни състояния:

Сърдечно-съдови заболявания
Serrapeptase постепенно почиства плаките (направени от мазнини, холестерол, клетъчни отпадъци, калций и фибрин) в артериите, като по този начин се елиминира възпалението в основата на образуването на плака.

Хроничен бронхит
Serrapeptase разхлабва храчките (тежка слуз) и намалява хроничната кашлица и отхрачването, което причинява много болка в бронхите.

Ефективен контрол над болката
Serrapeptase контролира високоефективно източниците на болка, причинени от нарушените съединения от възпалените тъкани. Той помага също при травматични увреждания, като навяхвания и скъсани сухожилия, и е ефективен за лечение на следоперативна болка и оток / подуване.

Белези
Всички видове белези могат да бъдат значително намалени, чрез използването на serrapeptase за 3 месеца, защото той разтваря фибрин – основен компонент на съединителната тъкан.

Синдром на раздразнените черва
Serrapeptase премахва основните причини за възпаление, включително възпалителни процеси в тъканта на дебелото черво.

Уши, нос, гърло
Serrapeptase облекчава възпаления, свързани с хронични алергии, без страничните ефекти на типичните за синусите лекарства и лечения.

Други ползи:
Serrapeptase в момента се използва за широк спектър от приложения за човешкото здраве и превенция на заболяванията. Това включва терапевтично използване при увреждания на нервите, множествена склероза, хронични ушни инфекции, сенна хрема, задръствания на белия дроб, подути жлези, ларингит, ринит, хронична болка, артрит, болки в гърба и врата, диабет, язви, остеопороза, проблеми на простатата, ревматоиден артрит, спортни травми, следоперативни белези и лезии, кисти на гърдите, разширени вени, артериални заболявания, ангина, и кръвни съсиреци.

източник: portal

ПРОЧЕТИ ОЩЕ