Кучета-роботи, или новите военни ?

снимка: bbntimes

Съединените щати са близо до разполагането на екип от „кучета-роботи“, които да помогнат на полицията по южната граница. По този начин властите се надяват да се намали рискът за живот на живия персонал, в опасна среда., съобщиха от just the news.

Целта на безпилотните наземни превозни средства с четири крака или Q-UGV е да добавят допълнително ниво на защита към базата. Кучетата роботи, проектирани от Ghost Robotics и Immersive Wisdom , са първите по рода си, които са интегрирани във военна инсталация и една от многото базирани на иновации инициативи, които започват в Tyndall AFB.

Министерството на вътрешната сигурност заяви в съобщение за пресата тази седмица , че неговите автоматизирани патрулни звена в идеалния случай ще „използват технологията, за да умножат присъствието на CBP, както и да намалят излагането на хората от животозастрашаващи опасности“.

„Кучетата“ са тествани за „способността да маневрират в тежки среди, да работят в тесни пространства и да не се прекъснат от висока топлина, както и условия с ниско съдържание на кислород.

 Кучетата роботи могат да работят при условия от минус 40 градуса до 131 градуса и имат 14 сензора за създаване на 360-градусова осведоменост. Те също така са оборудвани с режим на клякане, който понижава центъра на тежестта им и режим на висока стъпка, който променя мобилността на краката, наред с други функции.

От митническите и гранични служби посочиха, че кучетата могат да бъдат използвани в по-населени райони в допълнение към пресечения терен, често свързван с южната граница. 

„Когато мисиите отвеждат тактическите оператори на граничния патрул в градове, градове или пристанища, те могат да се сблъскат с опасни условия на околната среда, нестабилни индивиди или враждебни заплахи“, каза агентът на CBP Брет Бекер в съобщението. „Всички тези ситуации могат да бъдат по своята същност опасни.“

ПРОЧЕТИ ОЩЕ