КРИЗАТА УДАРИ ТУРИЗМА! Летните резервации спряха!

снимка: © pexels

След здравната криза, туристическият бранш трябва да се справи и с последиците на военния конфликт Записванията за летните почивки у нас на практика са спрели, посочват туроператори.
„Буквално са спрели записванията ни за летния сезон. Валят и анулации. Всяка една положителна новина би привлякла интереса на международните туристи, нашето Черноморие е зависимо от тях. А в Германия единствената информация е за мините в Черно море“, алармира председателят на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и член на УС на Германо-българска индустриално-търговска камара (ГБИТК) Сийка Кацарова в „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR.

Тя е категорична, че за спасяването на летния сезон трябва да се прибегне до кризисен пиар.

„Хората са тотално депресирани от 2 години пандемия, 2 години мерки. Сега искат свобода, но са притеснени от войната. Ние сме в региона и липсата на всякаква информация… Мълчанието не е злато“, подчерта Кацарова.

Според председателя на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, украинските бежанци се очаква скоро да бъдат поканени за сезонна работа.

„Ако не се удължи „60/40″ обаче, колко хотелиери ще могат да планират да назначат персонал? Основният проблем е отново в социалната сфера“.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ