Кой ще изиграе ролята на Майкъл Джексън в нов биографичен филм

снимка: usatoday

В образа на краля на попа ще се превъплъти племенникът на Майкъл Джексън, Джаафара Джексън , това съобщават световните агенции.

Филмът, озаглавен „Майкъл“, ще бъде режисиран от Антоан Фукуа („Тренировъчен ден“). Биографичната лента ще изследва „сложния човек, превърнал се в Краля на попа“, се посочва в изявление, направено от компания „Лайънсгейт“. Филмът ще включва „всички аспекти“ от живота на Джексън и забележителните му изпълнения, благодарение на които той стана икона в музикалния свят“. „За мен е чест да вдъхна живот на историята на чичо ми Майкъл“, сподели на свой ред 26-годишният Джаафар Джаксън в Инстаграм. „Ще се видим скоро“, написа той, обръщайки се към феновете.

Джаафар Джексън е син на Джърмейн Джексън, един от по-големите братя на Краля на попа, басист и певец на групата „Джексън файв“. Подобно на чичо си, Джаафар се изявява от ранна детска възраст и започва да пее и танцува на 12 години. През 2019 г. той издава дебютния си сингъл „Got Me Singing“. Ролята на Краля на попа в „Майкъл“ ще бъде неговият актьорски дебют.

Снимките за филма ще започнат тази година. Продуцент е Греъм Кинг („Бохемска рапсодия“), който казва, че Джаафар Джексън притежава естествената способност да наподоби чичо си и да му вдъхне живот.  

„Джафар е олицетворение на сина ми. Прекрасно е да видя как той продължава артистичното и изпълнителско наследство на семейство Джексън“, казва Катрин Джексън, майката на Майкъл Джексън.

„Майкъл“ ще бъде оторизиран портрет на Краля на попа, който почина през 2009 г. на 50-годишна възраст. Сценарият за филм, който ще бъде продуциран със съдействието на наследниците на певеца, е поверен на Джон Логан („Гладиатор“, „Авиаторът“).

ПРОЧЕТИ ОЩЕ