Кой американски президент е бил водещ на риалити

снимка: © pexels

„Стажантът“ (The Apprentice) е американско реалити предаване с водещ Доналд Тръмп (2004 – 2015), Арнолд Шварценегер (2016 – 2017), и продуцент Марк Бърнет.

Излъчва се по телевизия NBC. Описано като „върховното интервю за работа“, шоуто включва между 16 и 18 кандидати, които в различни групови задачи доказват лидерските си умения и се борят за спечелване на едногодишен договор за работа с начална заплата 250 000 долара в една от компаниите на магната Тръмп.

Кандидатите живеят заедно в един от апартаментите в емблематичната Тръмп Тауър в Ню Йорк. Задачите са разнообразни: продаване на лимонада или хот дог на улицата, изготвяне на реклама за частна авиокомпания или благотворителна организация, дори ремонт на къща с цел повишаване на себестойността ѝ. Всеки епизод обикновено завършва с елиминирането на един кандидат от Тръмп с репликата му „Ти си уволнен!“ (You’re fired!), която се превръща в крилата фраза за предаването и Тръмп.

Първият сезон на „Стажантът“ започва в САЩ на 8 януари 2004 година. Сезон шест се различава от предходните по това, че кандидатите живеят не в Ню Йорк, а в имение в Лос Анджелис, като след всяко състезание отборът победител обитава къщата, а загубилият отбор – палатки в двора.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ