ИЗКАЗВАНЕ: Света видя до какво доведе американската демокрация

снимка: cultureoeuvre

Ръководството на САЩ иска да превърне Украйна в своя колония, да изтръгне всички ресурси от страната и да ги използва, за да отслаби Русия, написа в канала си в Telegram председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин.

Както отбеляза политикът, президентът на САЩ Джо Байдън каза, че Америка иска да види „демократична, независима, суверенна и просперираща Украйна“., предаде TASS.

„САЩ имаха осем години, за да направят Украйна „демократична, независима, суверенна и просперираща“, когато след държавния преврат американски съветници и инструктори всъщност контролираха режима в Киев. Но вместо да развиват, Украйна, която има огромен потенциал , беше ограбенa“, пише председателят на Думата, отбелязвайки, че в Украйна през този период „нежеланите медии бяха затворени, независими журналисти бяха убити, политическите партии бяха забранени“ и „никой от корумпираното правителство не мислеше за украинския народ“.

„Не, Вашингтон не се нуждае от независима Украйна. Ръководството на САЩ иска да я направи своя колония. Да изтръгне всички ресурси от страната и да ги използва изключително за отслабване на Русия“, подчерта Володин.

Според Володин „целият свят е видял до какво доведе американската демокрация“ в Либия, Ирак, Афганистан, Сирия и Югославия.

„Нито една от тези държави, които Вашингтон искаше да направи демократични и проспериращи, не спечели. Точно обратното. Някога развиващите се страни са изпаднали в хаос и опустошение, техните граждани са изправени пред хуманитарна катастрофа. Например в Афганистан в продължение на двадесет години от престоя на американските войски бяха убити над 250 000 цивилни, населението обедня“, отбеляза той.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ