Извънредна среща на Г-7 заради Полша

Снимка: Shutterstock

Президентът на САЩ Джо Байдън и други лидери от Г-7 провеждат извънредна среща в сряда, за да обсъдят инцидента с експлозията на ракета на полска територия близо до границата с Украйна, съобщи АФП.

Агенцията се позова на изявление на Белия дом.

На нея присъстват лидерите на всички държави от Г-7 – Великобритания, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и САЩ, които в момента се намират на остров Бали, където се провежда срещата на върха на Г-20.

В сряда следобед експлозията в Полша ще бъде обсъдена и на извънредна среща на ръководителите на мисиите на НАТО в централата на Алианса.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че Алиансът наблюдава ситуацията в Полша, като се консултира постоянно със съюзниците.

„Важно е да се установят всички факти“, написа той в „Туитър“, където допълни, че е провел разговор с полския президент Анджей Дуда.

„Шокиран съм от новината за ракети и други муниции, които са убили хора на полска територия. Моите съболезнования на семействата. Стоим до Полша.

В контакт съм с властите на страната, евродепутати и други съюзници“, написа в Туитър председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, който в момента е в Бали на срещата на Г-20.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ