Ердоган: Русия е готова да прекрати конфликта в Украйна

снимка: тасс

В интервю за PBS в понеделник, турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза, че  Русия желае да прекрати конфликта в Украйна възможно най-скоро.

„В Узбекистан се срещнах с руския президент Владимир Путин, и имахме много обширни дискусии с него“, каза Ердоган в интервюто. Според Ердоган  руският лидер му е показал, „че е готов да сложи край на

на това възможно най-скоро“.

„Начинът, по който вървят нещата в момента, е доста проблематичен“, цитира PBS думите на турския президент. „Мисля, че ще бъде направена значителна стъпка напред. „Всичко което искаме да видим е да приключим тази битка с мир“, заключи той.. предава ТАСС.

Президентите на Русия и Турция проведоха разговори в кулоарите на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) в Самарканд, Узбекистан миналия петък. Путин каза след разговорите, че Ердоган не е предлагал организиране на преговори с украинския лидер Владимир Зеленски. Турският президент дава сериозен принос в усилията за нормализиране, включително в ходове за уреждане на продоволствената криза, подчерта Путин.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ