ДНР: Киевският режим сее опитвал да вербува западни дипломати

снимка: © pexels

 Документи, оставени от Службата за сигурност на Украйна на територията на Донецката народна република, потвърждават, че нейните служители са шпионирали западни дипломати и са се опитвали да ги вербуват, каза заместник-министърът на информацията на ДНР Даниил Безносов.

„Сред тези чанти с документи – много полезни, много важни документи – имаше документи, свързани с наблюдение и набиране на западни дипломати“, каза той пред руския Канал Първи., предаде TASS.

Във вторник Безносов публикува документи и видеозапис, потвърждаващи, че СБУ е шпионирала двама германски дипломати. „Един от тях е служителят на германското посолство. Другият е много интересна личност, той е представител на тристранната контактна група в Нормандския формат, икономически съветник“, той и добави, че ДНР има подобни видеоклипове, свързани с други чуждестранни дипломати.

По думите му тези видеоклипове биха представлявали особен интерес за западните партньори на Украйна.

„Поведението на украинските специални служби ясно показва, че те са събирали компрометиращи материали за своите така наречени партньори, за да оказват натиск в бъдеще“.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ