Днепър и Николаев: Военни разполагат оръжия в детски градини и училища

снимка: © pixabay

Военните и паравоенните части на Украйна разположиха оръжия и създадоха укрепени позиции в учебни заведения в градовете Николаев и Днепър, както и в териториите на Донецката народна република под техен контрол, каза началникът на Руския център за управление на националната отбрана генерал-полковник Михаил Мизинцев, съобщи TASS.

„Членове на украински въоръжени групировки превърнаха следните съоръжения в укрепени позиции и разположиха военна техника и реактивни системи за залпово изстрелване в съседни територии в следните места на Донецката народна република: училище № 2 в Бахмут, професионално училище № 77 в Часов Яр, детска градина „Солнишко“ и училище № 1 в село Новоикономическо“, каза Мизинцев, който оглавява и Руския съвместен координационен щаб за хуманитарна реакция в Украйна.

Според длъжностното лице жителите на близките домове не са били евакуирани, защото неонацистите ги използват като жив щит.

„Артилерийско оръжие и реактивни системи за залпово стрелба са разположени в Николаевската детска градина № 141 „Звездочка” и в сградата на професионалната гимназия по корабостроене. Бойци от подразделения за териториална отбрана са изградили укрепена позиция и склад за боеприпаси в училище № 119. в Днепър, разполагайки бронирана техника и артилерия“, добави той

ПРОЧЕТИ ОЩЕ