Гърция призовава гражданите си да пестят ток

снимка: © Pixabay

Гръцкото правителство призова гражданите към икономии на ток по примера на германците, разкрива БНР. 78% от собствениците на производствени предприятия смятат, че помощите срещу високите цени на тока и на стоките не са достатъчни.

„Препоръчвам  на гърците за вземат мерки и да ограничат употребата на електроенергия“, заяви министърът на развитието Андонис Георгиадис, като подчерта, че се очаква се много тежка зима не само за Гърция, но и за всички европейски страни

Призовават гръцките граждани да последват примера на германците, които вече правят всичко възможно да ограничат разходите на ток. 

Въпреки помощите, които правителството отпуска срещу високата цена на тока, много домакинства и компании са изправени пред невъзможност да си платят задълженията, показва социологическо проучване.

От Търговската камара в Солун съобщават, че 25% от фирмите са пред фалит и няма да издържат зимата, а други търсят алтернатива в намалена работна седмица.

Министърът на енергетиката Костас Скрекас заяви, че правителството ще изплаща помощи до края на енергийната криза, която се очаква да е продължителна.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ