Горчицата стопира нощните крампи на краката

снимка: © pixabay

„Крампи на краката“ – така наричаме болезнените спазми в мускула на прасеца, а понякога и на цели крайници, които се появяват от нищото и буквално ни парализират от болка. Тези спазми могат да продължат от няколко секунди до 10 минути или повече.

Според статистиката около 76% от населението на света страда от крампи на краката през нощта. Причините за конвулсии са толкова разнообразни и неочаквани, че е почти невъзможно да се назоват всички.

Най-често срещаните от тях са: липса (дефицит) на витамини и някои микроелементи, като калций, магнезий, калий, стресови ситуации, разширени вени, тежки натоварвания по време на спортни тренировки, хипотермия на тялото, диабет, заболяване на щитовидната жлеза, ишиас и др.

Има прости и безопасни народни лекарства, които ще помогнат за неутрализиране на спазмите. Такива са зехтинът и горчицата на прах. Те се смесват в съотношение едно към едно и проблемното място се намазва с получената каша, мехлемът се държи върху кожата до два часа и след това се отмива с топла вода. Процедурата се прави седмица за пълно облекчение.

източник: newsbg

ПРОЧЕТИ ОЩЕ