В Каравелово призовават доброволци да се включат в доставянето на храна и опазването на къщите от мародери

снимка: © Булфото

В село Каравелово имат нужда от доброволци, които освен да разчистват да се включат в доставянето на храни и вода до откъснатите къщи. Призиви за помощ се появиха в социалните мрежи.

Всеки, който има възможност може да отиде и да помогне в селата, защото има нужда от доброволци – не само за разчистването на селата, но за разнасянето на храна, вода и необходими продукти.

„Пострадалите семейства на първо време продължават да имат нужда от доброволци за разчистването на кал и боклуци от дворовете. Имаме нужда и от нова инициатива заради многото зачестили кръжи и мародери, които обикалят къщите. Призоваваме доброволци – задължително местни жители , които да патрулират вечер с полицията, защото познават и могат много по-лесно да разпознаят съмнителни лица и външни хора“, обясни координаторът на местния кризисен щаб.

Това предложение е направено от полицията заради зачестилите сигнали за кражби. Има нужда от доброволци, които да разнасят вода и храна. Засега има храна, но все пак има нужда от още бутилирана вода, храна в консерви, спално бельо – чаршафи, завивки, възглавници, матраци. Има голяма нужда от нови дрехи, чорапи и обувки

Тъй като детската градина в Каравелово също е пострадала, децата ще бъдат извозвани до филиала в Карлово, където ще започнат учебната година.

„Самата детска градина има нужда от 20 броя легла, маси, столове, играчки – всичко свързано с това да може отново да заработи детската градина“

ПРОЧЕТИ ОЩЕ