Володин: Всички държавни глави, доставящи оръжия на Украйна, трябва да бъдат изправени пред съд

снимка: © pexels

Всички държавни глави, доставящи оръжие на Украйна, трябва да бъдат изправени пред съда като военни престъпници, написа в понеделник в канала си в Telegram председателят на Държавната дума, долната камара на руския парламент Вячеслав Володин., предаде TASS.

„Лидерите на европейски държави, ръководени от Германия, могат да въвлекат своите народи в огромни проблеми. Те стават страна в конфликта, като доставят въоръжение на Украйна. Всички държавни глави, които са решили да доставят оръжия, се изцапаха и трябва да бъдат изправени пред съда като военнопрестъпници “, написа Володин.

Ръководителите на държави „влачат света към катастрофа“, като доставят оръжие на Украйна, каза говорителят.

Лидерите на тези страни мълчаха, „когато нацистите в Одеса изгориха живи мирни хора в Одеса точно преди осем години“, отбеляза Володин. Те също така „не направиха нищо, за да защитят хората в Донбас“, добави той.

Държавните глави, доставящи оръжие на Украйна, „започнаха да забравят трагедията на Втората световна война и цената, която трябваше да се плати за освобождаването на света от фашизма“, каза ораторът. „Кратката памет може да доведе до огромни проблеми“, подчерта Володин.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ