Военна помощ от 300 милиона долара отпусна Пентагона за Украйна

снимка: © pexels

Министерството на отбраната на САЩ ще отпусне още 300 милиона долара военна помощ за Украйна, каза говорителят на Пентагона Джон Кърби., предаде TASS

Министерството на отбраната ще предостави до 300 милиона долара помощ за сигурност, за да подсили капацитета на Украйна да се защитава“, каза говорителят в изявление.

САЩ са предоставили повече от 2,3 милиарда долара за помощ за сигурност на Украйна от началото на администрацията на Байдън (от януари 2021 г.), включително над 1,6 милиарда долара за помощ за сигурност от началото на руската специална военна операция.

Според говорителя, новият пакет за помощ на САЩ включва ракетни системи с лазерно насочване, тактически безпилотни въздушни системи Switchblade, безпилотни въздушни системи Puma, противобезпилотни летателни системи, бронирани превозни средства, картечници, боеприпаси, устройства за нощно виждане и комуникационни системи.

Помощта на USAI осигурява възможности от индустрията, вместо да доставя оборудване, което е извлечено от американски военни запаси, каза Кърби.

„Това съобщение представлява началото на процес на договаряне за предоставяне на нови способности на въоръжените сили на Украйна“, се казва в изявлението.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ