ВНИМАНИЕ! 5 Популярни града ОПАСНИ ЗА ТУРИСТИ!

снимки: © pexels, unsplash, pixabay

ВИНАГИ ИМАЙТЕ ЕДНО НАУМ, КОГАТО ИЗБИРАТЕ ТЕЗИ ГРАДОВЕ ЗА ЛЯТНАТА СИ ПОЧИВКА, ОСОБЕНО АКО НИКОГА ПРЕДИ ТОВА НЕ СТЕ ГИ ПОСЕЩАВАЛИ!

5. БАРСЕЛОНА / ИСПАНИЯ

Барселона е един от най-красивите и посещавани от туристи градове в Европа. Той обаче е известен също така и като столица на джебчиите. Тук има хиляди от тях и са наистина сръчни. След Барселона, в класацията са Рим, Прага и Париж. Повечето кражби стават на главната улица “Ла Румбла”. Всъщност обаче могат да откраднат нещата ти и на плажа, в градския транспорт и дори в хотелската стая. Бъди внимателен!

4. НЕАПОЛ / ИТАЛИЯ

Италианците казват, че Неапол е най-италианският град. Твърди се, че там е измислена и пицата. Градът обаче винаги е бил опасен и има много джебчии. Местните често се движат със скутери и има вероятност отнякъде да профучи някой и да ти грабне чантата, преди да разбереш какво става. Неаполските “бизнесмени” са също доста особени хора. Те могат да започнат да мият колата ти, без да си ги молил за това, след което да ти искат пари за услугата. Неапол също така е доста мръсен град.

3. РИО ДЕ ЖАНЕЙРО / БРАЗИЛИЯ

“Санта Тереза”, един от централните квартали в града, е много опасен, въпреки че не изглежда така. Тук не трябва да показваш скъпите си вещи, защото има голяма вероятност да бъдат откраднати. Не е изключено да те нападнат и с нож. Всъщност е най-добре да не ходиш в центъра на Рио през нощта. И разбира се, не ходи във фавелите (известните квартали на бедните в Бразилия) без водач.

2. ДУБАЙ / ОБЕДИНЕНИ АРАБСКИ ЕМИРСТВА

Въпреки че Дубай изглежда доста западно в сравнение с другите мюсюлмански градове, все пак не трябва да забравяш за дрескода, ако си жена. За да избегнеш втренчените погледи или дори сексуален тормоз (сексът извън брака обикновено е табу, така че чуждестранните жени са единственият шанс на местните да заобиколят това правило), дръж краката и ръцете си покрити.
Като цяло, избягвай да се държиш провокативно. Можеш обаче да се отпуснеш, когато си на територията на хотела – там си в пълна безопасност.

  1. ПАРИЖ / ФРАНЦИЯ

Романтичният Париж не е толкова безопасен, колкото може би си мислиш. В града има много джебчии, просяци и наистина настойчиви улични търговци, които се опитват да ти продават стоката си на доста високи цени. Най-добрият начин да се справиш с последните е изобщо да не говориш с тях.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ