Британският военен министър: Путин е злодей от пантомима

снимка: instagram

Бен Уолъс заяви, че започнатата от Русия война в Украйна е била сигнал за събуждане за страните от НАТО, карайки ги да осъзнаят, че армията им трябва да бъде по-добра и да инвестират повече в отбраната, информира БТА, цитирайки Асошиейтед прес., предават Новините.

Уолъс добави, че много европейски страни са били станали самодоволни след разпадането на Съветския съюз и че руският президент Владимир Путин е направил „в известен смисъл подарък на НАТО“.

Той направи това изявление вчера, по време на дискусия във Варшавския форум за сигурност, двудневна среща на трансатлантически лидери, експерти по сигурността и отбраната. Сред участниците в конференцията беше първата дама на Украйна Олена Зеленска, която благодари на Полша и други съюзници за подкрепата им за нейната страна.

Уолъс нарече Владимир Путин „злодей от пантомима“. Руският президент „ни напомни, че там наистина има някой, който наистина, наистина иска не само да ни предизвика, но иска и да използва насилие“, отбеляза той.

Британският министър добави, че сред колегите му има единодушие, че не са инвестирали достатъчно в армиите си.

Британското правителство е заявявало, че планира през следващите години да повиши разходите за отбрана до 3% от БВП, припомня АП.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ